top of page
20171023_C_1841.jpg

LONGRANGE SHOOTING

Het gevoel dat je krijgt als je een klein doel kan raken dat bijna niet meer te zien is met het blote oog, is voor velen van ons echt geweldig...

Je vaardigheden naar dat niveau brengen kost wat tijd en training, maar het is bevredigend als je die stap in je schietvaardigheid hebt bereikt. 

Wanneer je op 1000 meter of meer het stalen doel hoort "zingen", ga je helemaal in extase! Geloof ons, het is echt een fantastisch gevoel om dat niveau van nauwkeurigheid te kunnen bereiken.

Een van de redenen waarom veel schutters naar grotere afstanden gaan, is de uitdaging ervan. Het is vrij eenvoudig om op een afstand van minder dan 200 meter te jagen of te plinken en goede treffers te plaatsen op het doel, maar zodra je verder begint te gaan, komt er toch enige vaardigheid bij kijken.

 

WORLDCLASS SPORTING AGENCY wil je daarbij helpen. Samen met een aantal experts in Long Range Shooting stelden we een cursus samen waarbij je naast het theoretische gedeelte van een paar uur naderhand ook deze theorie kan toetsen aan de realiteit op de schietbaan zelf. Wat kan je nog meer willen? Opleiding en ervaring zijn de meest kritische succesfactoren.

KENNIS, KUNDE, MATERIAAL & TOOLS.

Om op die afstand consistent te schieten, is het noodzakelijk om verschillende begrippen te beheersen en voldoende kennis van het benodigde materiaal te hebben, vergeet ook de omgevingsfactoren niet want wind is een belangrijke factor op deze afstanden. 

Naast de “grondbeginselen” van het schieten dien je ook te werken aan je techniek en dien je noodzakelijkerwijs over de juiste tools beschikken voor deze missie. Het juiste kaliber en de juiste optiek, maar ook het gebruik maken van nauwkeurige munitie van hoge kwaliteit (match munitie of zelf geladen munitie) is primordiaal.

worldclass sporting agency bullseye.png

Pleasure in the job puts perfection in the result.

GPO.png

Onze cursussen gaan door in pairs en met max 12 deelnemers. De deelnemers zullen alternerend als schutters en spotters te werk gaan. Vergeet immers niet dat de schutter schiet maar de spotter raakt!

 

In het eerste deel gaan 6 schutters de uitdaging aan om hun limieten te verleggen en zijn de resterende 6 deelnemers de spotters die de schutters op het doel brengen. In de tweede sessie worden de rollen omgedraaid.

Om er zeker van te zijn dat we geen problemen zullen ondervinden met de materialen zullen wij alle ingrediënten voorzien, het wapen en de juiste optiek, de spotting scope, etc…

Je kan ook gebruik maken van jouw eigen materiaal als het aan bepaalde voorwaarden voldoet, zo zijn we zeker dat we iedereen naar wens kunnen begeleiden.

 

Interesse? Schrijf je dan snel in voor één van onze cursussen en test zelf je kunnen.

Data en prijzen verkrijgbaar op aanvraag via wim@worldclassga.be

Logo 1200m (002).jpg
bottom of page